• Novosti online

  Филм „Шавови” освојио 4 награде у Шпанији

  На 19. Међународном филмском фестивалу Лас Палмас де Гран Канариа одржаном на Канарским острвима од 22. до 31. марта српски филм „Шавови” редитеља Мирослава Терзића, у продукцији Уликса Фехмиу и Милене Тробозић Гарфилд награђен је са четири значајна признања, саопштили су данас из Филмског центра Србије.

  „Шавови” су освојили награду публике као најбољи филм фестивала по њеном избору. Награда за најбољу женску улогу додељена је глумици Снежани Богдановић за, како се наводи у образложењу жирија: „изузетну, емотивну, сведену и снажну интерпретацију лика кројачице Ане.”

  Елми Татарагић припала је награда за најбољи сценарио, а Специјална диплома удружења ЦИМА ( Жене на филму и аудиовизуелним медијима) припала је такође Снежани Богдановић.

  Да подсетимо, филм „Шавови” је премијерно приказан у програму Панорама, на овогодишњем Међународном филмском фестивалу у Берлину, где је освојио награду за најбољи европски филм у овој селекцији и другу награду публике.

  Такође, на 47. ФЕСТ-у филм је добио награду ФИПРЕСЦИ „Небојша Ђукелић” за најбољи регионални филм, док је главна глумица Снежана Богдановић освојила награду за најбољу женску улогу.

  Филм „Шавови” се тренутно приказује у биоскопима у Србији.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com