• Gradovi

  Fondacija Foedus za unapređenje kulture, obrazovanja i solidarnosti

  Vranić: Važno je promovisanje dobrih principa

  BEOGRAD – Promocijom u Privrednoj komori Srbije (PKS) danas je ozvaničen početka rada Fondacije Foedus Srbija čiji je cilj da okupljajući kredibilne kompanije i pojedince pomogne unapređenju i promovišanju vrednosti koje povezuju kulturu, obrazovanje uz razvoj preduzetničkog duha i podsticanje solidarnosti.

  Predsednik i osnivač Foedus fondacije Italija Mario Baćini rekao je da je cilj rada te fondacije u Srbiji uspostavljanje sve snažnijih odnosa sa Srbijom.

  „Želimo i da se zalažemo za razvoj kulturnih i preduzetničkih odnosa sa Srbijom i da promovisemo mogućnosti koje novo srpsko zakonodavstvo nudi kako bi se i dalje razvijali odnosi sa našim preduzećima“, rekao je Baćini.

  Namera je da uspostavimo sve snažnije odnose sa Srbijom, istakao je.

  Fondacija Foedus je međunarodna mreža koja ima sedište širom sveta, a sada će svoje predstavništvo imati i u Srbiji.

  Predsednik Foedus fondacije Srbija Milan Vranić rekao je da je važno da se u procesu tranzicije i pristupanju EU stvaraju preduslovi u kulturi, obrazovanju, koji će dovesti i do toga da preduzetništvo može da jača.

  Nadamo se da ćemo zajedno napraviti internacionalnu priču i da će sve te vrednosti moći da se sklope na jednom mestu, istakao je Vranić.

  On veruje da iskustvo i deo resursa, znanje koje donose kompanije uključene u FOEDUS i lične inicijative pojedinaca u okvirima aktivnosti FOEDUS SRBIJA, mogu efikasno da služe poboljšanju privredne, kulturne i socijalne slike Srbije.

  Predstavnicima više od 25 značajnih italijanskih kompanija koji borave u Srbiji, danas su predstavljeni potencijali srpske privrede, investicione prilike i mogućnosti za saradnju italijanskih i srpskih kompanija.

  Potpredsednik PKS Miroslav Miletić rekao je da je Italija tradicionalno među najznačajnijim spoljno trgovinskim partnerima Srbije. On je podsetio da je kompanija „Fijat“ najveći izvoznik.

  Miletić je kazao da postoje izvanredni potencijali za prenos mnogih znanja i tehnologija sa razvijenih tržišta.

  „Jako je značajno da fondacija iz Italije praktično promoviše vrednosti koje povezuju kulturu, obrazovanje, solidarnost i kooperaciju i među kompanijama.

  To je nešto što mi promovišemo u PKS kao kulturu poslovanja, etiku u biznisu, antikoruptivno ponašanje, korporativnu odgovornost i sve vrednosti civilizovanog sveta i razvijenih ekonomija“, rekao je Miletić.

  On je rekao da su oblici i potencijali saradnje veliki i zahvaljujući potpisanim sporazumima o slobodnoj trgovini.

  FOEDUS SRBIJA je fondacija koja je osnovana u februaru ove godine, čija je ambicija da, okupljajući kredibilne kompanije i pojedince, povezujući ih u odabranim poljima rada, pomogne ostvarenje društveno važnih ciljeva- unapređenju kulture i njenih vrednosti, uz razvoj preduzetničkog duha i podsticanje solidarnosti.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com