• Novosti online

  Gabrijel Eskobar 7. septembra preuzima dužnost od Metjua Palmera

  Zamenik ambasadora SAD u Srbiji Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar) preuzeće naredne sedmice novu dužnost zamenika pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Stejt departmenta, potvrdjeno je danas agenciji Beta u ambasadi SAD.

  Eskobar će novu dužnost, koju je pre njega obavljao Metju Palmer, preuzeti 7. septembra. Beogradski i podgorički mediji nedavno su objavili da je Gabrijel Eskobar kandidat za Palmerovog naslednika i da će se na spisku njegovih novih dužnosti naći i bavljenje Zapadnim Balkanom, uključujući dijalog o Kosovu, odnosno da će od Palmera preuzeti i funkciju specijalnog izaslanika Stejt departmenta za Zapadni Balkan.

  Gabrijel Eskobar je imenovan za zamenika šefa misije u Ambasadi SAD u Beogradu u avgustu 2019. godine gde je obavljao i dužnost otpravnika poslova do dolaska ambasadora Entonija Godfrija.

  Karijerni američki diplomata dobar je poznavalac prilika u regionu. Od 1998. do 2001, realizovao je četiri uzastopna mandata u bivšoj Jugoslaviji, uključujući poziciju šefa kabineta u Kancelariji visokog predstavnika u Banjaluci, šefa Kancelarije američke ambasade u Banjaluci, zamenika šefa diplomatskog tima za vezu u Podgorici i šefa političkog odeljenja u Beogradu odmah nakon ponovnog otvaranje Ambasade 2001, navodi se u zvaničnoj biografiji.

  Pre službovanja u Beogradu, Gabrijel Eskobar je bio na rukovodećim pozicijama u američkoj ambasadi u Bagdadu, kao i u Stejt departmentu i američkim diplomatskim misijama u Boliviji i Pakistanu.

  Službovao je i u ambasadama u Lisabonu, Rimu, Pragu, Moskvi.

  Kao karijerni diplomata više puta je dobijao najviša priznanja Stejt departmenta. Diplomirao je na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku i govori španski, ruski, italijanski, srpski, češki i portugalski jezik, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com