• Novosti online

  Gradjanski front uputio podršku Lokalnom frontu oko moratorijuma na izgradnju MHE

  Gradjanski front uputio je danas podršku Lokalnom frontu iz Kraljeva, koji je u saradnji s inicijativom „Sačuvajmo planinske reke Kraljeva“ sačinio predlog Odluku o moratorijumu na izgradnju malih hidroelektrana (MHE) na teritoriji Kraljeva i zahteva da se taj predlog uvrsti u dnevni red naredne sednice Skupštine Kraljeva.

  „U mnogim rečnim tokovima u Srbiji voda kao izvor i uslov života je ugrožena. Time je i sam život naših gradjhana i gradjanski doveden u pitanje. Izgradnja malih hidroelektrana uzrokovala je isušivanje korita i prelivanje prirodnih vodnih tokova u betonske cevi, kako bi, iscrpljivanjem javnog dobra, došlo do slivanja javnog novca kroz subvencije u privatne džepove ‘investitora’ koji su u dosluhu sa vladajućim partijama“, navedeno je u saopštenju.

  Gradjanski front je pozvao sve političke organizacije koje teže smenu „kriminalnog partijsko-koruptivnog režima oličenog u Srpskoj naprednoj stranci“, da podnesu i podrže predloge za sprečavanje izgradnje malih hidroelektrana na teritorijama lokalnih samouprava, po uzoru na predlog koji je Lokalni front podneo Skupštini Kraljeva.

  „Briga za naše reke i vodna bogatstva mora biti iznad partijske i političke pripadnosti“, istakli su oni.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com