• Novosti online

  Груевски подноси оставку на место посланика

  БУДИМПЕШТА – Бивши премијер Северне Македоније и актуелни политички азилант у Мађарској Никола Груевски најавио је на Фејсбуку своју оставку на посланичку функцију у Собрању, након што је прошле недеље започета процедура одузимања његовог мандата након одсуства од шест месеци, преноси Танјуг.

  „Циљ да ми легално одузму мандат је јасно неостварив. И према уставу Македоније и према међународним прописима, али и на основу тога што је притисак на посланике ВМРО-ДПМНЕ неостварив”, написао је Груевски.

  Он је, међутим, додао да неће допустити да ВМРО-ДПМНЕ и посланици из ове странке због њега и његовог мандата буду изложени било каквим притисцима „лажној пропаганди, непријатности и медијском линчу од стране власти и њених присталица”.

  „Не желим да дајем прилике владајућем Социјалдемократском савезу користећи ову тему да избегне дебате о суштинским темама и проблемима који су у фокусу грађана и да сакривају своју криминалну политику”, написао је бивши македонски премијер.

  Груевски наводи да ће о својој оставци формално правно обавестити Собрање током наредних дана, те се захваљује посланицима ВМРО-ДПМНЕ који су, како он каже, издржали притиске и остали иза својих принципијелних позиција који су складу са Уставом и међународним правом.

  „Зато сам одлучио да се повучем са места посланика и о томе ћу обавестити Собрање у току наредних дана”, истакао је Груевски.

  Председник Собрања Талат Џафери је најавио да ће се 10. јуна одржати седница на којој ће се гласати о одлуци комисије за мандатно имунитетна питања о одузимању посланичког мандата Груевском.

  Потребно је две трећине од укупног броја посланика да гласају „за” како би предлог комисије био потврђен.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com