• Gradovi

  Holandsko tužilaštvo: Praljak preminuo od srčanog udara izazvanog cijanidom

  Bivši komandant snaga bosanskih Hrvata, general Slobodan Praljak preminuo je od srčanog udara izazvanog cijanidom, saopštilo je holandsko tužilaštvo.

  „Preliminarni rezultati toksikoloških analiza pokazali su da je Praljak imao visoku koncentraciju kalijum-cijanida u krvi“, navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da je to izazvalo „srčani udar za koji se sumnja da je uzrok smrti“.

  Holandsko tužilaštvo saopštilo je ranije tokom dana da je danas počela obdukcija tela Slobodana Praljka, dva dana nakon što se otrovao u sudnici Haškog tribunala.

  Portparol tužilaštva Vinsent Venman je rekao da obdukciji, na zahtev Tribunala, prisustvuju u svojstvu posmatrača dva hrvatska stručnjaka.

  Obdukcija se sprovodi u holandskom Institutu za sudsku medicinu u Rijsviku u blizini Haga. Taj institut se smatra za jedan od najvažnijih instituta u toj oblasti u svetu.

  Praljak (72) popio je 29. novembra otrov u sudnici Haškog tribunala, neposredno pošto ga je sud pravosnažno osudio na 20 godina zatvora zbog progona Muslimana, 1993-94. godine.

  Nedugo zatim, Praljak je preminuo u jednoj haškoj bolnici.

  Krivičnu istragu o Praljkovom samoubistvu sprovode holandske vlasti.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com