• Gradovi

  Hrvatski mediji: Dodik ostao bez podrške Beograda

  ZAGREB – Hrvatski mediji su, izveštavajući o sastanku najviših zvaničnika Srbije i Republike Srpske, istakli da predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić nisu pružili podršku održavanju najavljenog referenduma u Republici Srpskoj.

  Prenoseći uglavnom izveštaje agencija, mediji ističu i da Nikolić i Vučić ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stajališta legitimno izabranih političara u RS.

  Hrvatska državna agencija Hina je prenela zajedničku izjavu šefa države i predsednika vlade, u kojoj se naglašava se da je politika Srbije poštovanje teritorijalnog integriteta BiH, kao i integriteta RS .

  U istom izveštaju se dodaje i da su Nikolić i Vučić osudili organizovane napade iz pojedinih zemalja u regionu protiv RS i srpskog naroda, kao i licemerno ćutanje i lažne simetrije iz krugova međunarodne zajednice.

  Jutanji list je na svom sajtu agencijski izveštaj objavio pod naslovom „Dodik pod sve većim pritiskom, ostao bez pdorške Nikolića i Vučića“.

  Taj zagrebački list konstatuje da državni vrh Srbije nije podržao Dodikov plan za održavanje referenduma, „koji je izazvao uzbunu u regionu“.

  Hrvatska radiotelevizija takođe ističe da su Nikolić i Vučić protiv referenduma, ali da poštuju odluku Banjaluke.

  Taj javni servis takođe prenosi i izjavu srpskog premijera pre sastanka, da je razočaran što su čelnici RS doneli i saopštili odluku, i konstatuje da je „Vučić razočaran Dodikovim izjavama o referendumu“.

  Foto Tanjug/O.Toskić, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com