• Južna Srbija

  И Вукашин воли наше милионе

  vukašin

  Вукашин Обрадовић, председник НУНС и власник недељника „Врањске“, један је од главних и најжешћих критичара актуелне власти.

  Обрадовић сам себе у јавности представља као великог борца за правду и истину и ватрени је заговорник повлачења државе из свих медија.

  То га, међутим, не спречава да преко своје фирме узима државне милионе за сумњиве пројекте!

  Како смо открили, Обрадовић је пре нешто више од месец дана од општине Врање, у којој су навласти СПС и ДС, узео 2.090.000 динара, и то да би у својим новинама објављивао текстове о Бори Станковићу!?!

  Све признао

  Документација до које смо дошли показује да је Обрадовићев недељник државне милионе добио 16. новембра 2015. за пројекат под називом „Бора Станковић поново међу Врањанцима“.

  Нико из СО Врање није хтео да говори за Информер и објасни какав је тачно јавни интерес да се Обрадовићевим новинама плаћају милиони да би се бавио историјскокњижевним темама!

  Сам Вукашин Обрадовић, упитан да прокоментарише наша сазнања, није ништа демантовао, али нам је зато препричао о чему је овог четвртка у београдском ресторану „Мадера“ разговарао са лидером ДС Бојаном Пајтићем.

  – Са Бојаном Пајтићем сам у „Мадери“ разговарао о његовој сарадњи с Информером и из којих разлога је Информер из покрајинског буџета добио 2,2 милиона динара. О конкурсу у Врању нисмо разговарали… – поручио је Обрадовић.

  И док се Бојан Пајтић ни јуче (петак) није оглашавао, заменик градоначелника Врања и функционер ДС Драгољуб Стевановић тврди да је додела општинског новца урађена потпуно у складу са законом.

  – У комисији су били професионалци из медија, који уопште нису из Врања, а градско веће је само подржало све њихове предлоге. Добили смо чак и похвале новинарских удружења за спровођење конкурса… – истиче Стевановић.

  Доказ „диктатуре“

  Посланик СНС Владимир Ђукановић, члан скупштинског Одбора за информисање, каже да је у најмању руку чудно то што главни критичари власти нису гадљиви на државне паре.

  – Ето, то је доказ „диктатуре“ у Србији. Још не схватам како је Влада могла да додели новац Славиши Лекићу за онај пљувачки пројекат на ТВ Н1, не разумем ни зашто се Вукашину плаћају милиони да пише приче о Бори Станковићу… Али то је, ваљда, та демократија… Ма све је то невиђено лицемерје! – закључује Ђукановић.

  Марио Спасић
  Савет за мониторинг

  То што Обрадовић добија новац од власти у Врању, коју чине ДС и СПС, и састанчи по кафанама са Пајтићем јесте сумњиво.

  Link izvora:

  http://www.uns.org.rs/desk/media-news/36175/i-vukasin-voli-nase-milione.html

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com