• Novosti online

  Jedan od pet miliona: Policija da identifikuje napadače na učesnike protesta

  Protest u organizaciji Udruženja 1 od 5 miliona započeo je večeras u centru Beograda, ali kako je saopštio organizator, nije prijavljen jer policija nije identifikovala napadača na aktivistu Srdjana Markovića pre dve sedmice.

  Iz istog razloga nije bio prijavljen ni protest prošle subote, kada se policija, za razliku od ranijih okupljanja, nije pojavila da reguliše saobraćaj na trasi kuda se kretala protestna kolona.

  „Pošto policija, na čelu sa Nebojšom Stefanovićem, ne može i ne želi da obezbedi gradjane u protestnoj koloni i ne radi svoj posao, ni naredni protest neće biti prijavljen policiji, a njihov posao organizatori i gradjani preuzeće u svoje ruke“, navedeno je u najavi današnjeg protesta.

  Iz Udruženja su saopštili da je prošao rok koji su dali policiji da reaguje zbog napada na Markovića i njihovog snimatelja Nemanju Ristića uz upozorenje da u suprotnom više neće prijavljivati proteste.

  Na prethodnom protestu izbio je manji incident kada su učesnici „kucali“ na vrata skupštine Srbije, do kojih su došli uz žestoko guranje sa pripadnicima obezbedjenja skupštinskog zdanja, a zatim su posle kraćeg zadržavanja nastavili protestnu šetnju.

  Organizatori su poručili tada policiji da je to samo „upozorenje“ jer ne radi svoj posao i ne kažnjava napade na učesnike protesta.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com