• Novosti online

  Један турски војник погинуо, троје рањено у нападима курдских снага у Сирији

  АНКАРА – Сиријски курдски борци извели су данас напад на регион под контролом Турске у северној Сирији када је убијен један турски војник а троје је рањено, јавили су турски званичници, преноси Бета.

  Турско министарство одбране саопштило је да су се напади сиријских курдских Јединица за заштиту народа или YПГ догодили у такзваној области Одбране Еуфрата који су турске снаге заједно са савезничким сиријским опозиционим снагама очистили од екстремиста Исламске државе у прекограничним оперцијама 2016. Турско министарство је навело да је турска војска одговорила на нападе гађањем положаја курдских сиријских снага у тој области. Не зна се да ли је било жртава међу курдским снагама.

  Невладина Сиријска Опсерваторија за људска права, јавила је да су се сукоби између курдских бораца и турских војника догодили у северној провинцији Алепо. Опсерваторија је навела да су турске трупе гађале област под контролом курдских снага у северној Сирији. Турска сматра YПГ делом забрањених курдских побуњеничких организација које се боре у Турској.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com