• BG

  Jeremić: Neću se kandidovati za gradonačelnika Beograda

  Nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije i kandidat za predsednika na prethodnim izborima Vuk Jeremić izjavio je da nema nameru da se kandiduje za gradonačelnika Beograda i da će se truditi da „autentična opozicija“ izadje sa zajedničkim kandidatom.

  „Smatram da postoje ljudi koji bi taj posao (gradonačelnika) mogli da obavljaju mnogo bolje od mene. U svakom slučaju učinićemo maksimalan napor da autentična opozicija nastupi sa zajedničkim kandidatom. Nećemo sitničariti, niti postavljati ultimativne zahteve partnerima“, rekao je Jeremić za vikend izdanje Danasa.

  On je rekao da će, ukoliko se opozicija ne bude dogovorila oko zajedničkog kandidata, njegova nova stranka predložiti svog kandidata „dostojnog poverenja gradjana prestonice“.

  Upitan da li bi za njegov lider Pokreta slobodnih gradjana Saša Jankvoić bio prihvatljiv kao zajednički kandidat, Jeremić je kazao da Jankoviću rezultat koji je ostvario na predsedničkim izborima daje pravo „da ima prvu reč u predstojećem periodu“, ali da misli da on nema nameru da se kandiduje.

  Jeremić je najavio i da će osnivačka skupština stranke koju planira da formira biti održana u drugoj polovini oktobra, a da će sa detaljnim planom za Beograd izaći u novembru.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com