• Novosti online

  Jeremić: Pozivam Vučevića da podnese prijavu i protiv Anđelka Vučića

  Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je da se režim izruguje sa pravosudjem najavom da će gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneti prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića, a da će predsednik SNS-a od sutra svakako biti u još težoj poziciji.

  „Aleksandar Vučić će u najmanju ruku odgovarati za krivično delo podsticanja na lažno prijavljivanje, jer je javno naredio Vučeviću da protiv njega podnese krivičnu prijavu u slučaju da protiv njega ne bude podignuta optužnica. Ovo je još jedna komedija apsurda koja će se izučavati na fakultetima kada naprednjačka era postane ružna prošlost Srbije“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

  Jeremić je pozvao Miloša Vučevića da, ako se ipak odluči na taj „sumanuti korak“ i podnese prijavu protiv braće Vučić, prijavu proširi i na njihovog oca Andjelka Vučića, i to za krivično delo trgovine uticajem.

  „Koliko često Andjelko Vučić boravi u centrali Bezbednosno-informativne agencije (BIA)? Da li je istina da je Andjelko Vučić daje naloge novopečenom agentu BIA Brunu Djuranu protiv koga da se preduzimaju mere“, upitao je Jeremić.

  Jeremić je upitao i da li je Andjelko Vučić „naredio odmazdu“ protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog hapšenja u slučaju „Jovanjica“ i da li agenti BIA, uz poreznike, proveravaju firme bliske ministru Stefanoviću i njegovom ocu Branku.

  „Podsećam da se tužilaštvo nije oglasilo u vezi sa podacima pronadjenim u telefonu vlasnika

  ‘Jovanjice’ Predraga Koluvije. Ako su poruke i pozivi brisani sa tog telefona, postoji tehnika kojom je moguće povratiti te informacije i utvrditi sa kim je sve Koluvija komunicirao pre svega preko aplikacije ‘Votsap’ (WhatsApp)“, rekao je Jeremić.

  Jeremić je pozvao državne organe da ispitaju i ulogu Darka Ostojića, zaduženog za obezbedjenje Andreja Vučića, za koga je naveo da je bio važan čovek za komunikaciju predsednikovog brata sa Koluvijom, kao i za druge bitne kontakte.

  „Sve informacije koje sam izneo su veoma pouzdane, jer da nisu, ne bi režim srljao u lažno prijavljivanje i podnošenje krivičnih prijava protiv samog sebe“, istakao je Jeremić.

  Jeremić je pozvao nadležne organe i službe i da ispitaju ulogu generalnog direktora Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) Dejana Vukotića, kako je rekao, „još jednog čoveka Andreja Vučića“, imajući u vidu da je ta agencija davala novac gradjana Srbije poljoprivrednom dobru „Jovanjica“, gde je zaplenjena velika količina marihuane.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com