• BG

  Jeremić u Pančevu: Bojkotom najbrže do promene vlasti, zašto na RTS-u Šarenica umesto liturgije

   

   

  Jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da bojkot sistema, a ne samo izbora, apsolutno nema alternativu na putu ka promeni vlasti u dogledno vreme, i da je bojkot borba koja će dovesti do fer i slobodnih izbora, koje će režim predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića izgubiti.

  „Ako želimo promene u vremenu kraćem od četiri godine, ne smemo nastaviti da pristajemo na sadašnje uslove. Računica je vrlo jasna – ako vam je dosta poniženja, ucena, vredjanja inteligencije, rijalitija i ispraćaja članova porodice u inostranstvo – prestanite da pristajete na uslove koje su nam nametnuli“, rekao je Jeremić u Banatskom Novom Selu kod Pančeva, gde je razgovarao sa gradjanima, saopšteno je iz SzS.

  On je rekao da je kampanju bojkota krenuo iz Pančeva, jer je danas 75. godišnjica oslobodjenja Pančeva u Drugom svetskom ratu.

  „U danu u kojem se sa ponosom sećamo oslobodjenja, pokrenuli smo akciju koja će dovesti do oslobodjenja od okupatora današnjeg vremena“, rekao je Jeremić.

  On je naveo da je danas u manastiru Žiča Svetom arhijerejskom liturgijom zvanično otpočelo obeležavanje 800 godina od uspostavljanja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, koja je u samom temelju srpske kulture, a da je Radiotelevizija Srbije u to vreme emitovala emisiju „Šarenica“.

  „Nisu prenosili liturgiju jer njoj nije prisustvovao Vučić. Ako to nije razlog za bojkot, ne samo izbora, nego i čitavog sistema i kulturnog obrasca koji nam nameću, kao i cele nepravde i naopakosti kroz koju ponovo prolazimo 75 godina posle oslobodjenja, onda ne znam šta bi to moglo biti“, rekao je Jeremić.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com