• Vesti

  Jovanović: LDP neće podržati izbor vlade

  BEOGRAD – Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je večeras da ta partija neće podržati izbor nove vlade i da kao njenu ključnu slabost vidi to što je bez jasne politike i nema potrebnu snagu za otklanjanje problema.

  Navodeći da će biti ozbiljna opozicija u parlamentu, Jovanović je novinarima u parlamentu rekao da LDP neće glasati za sve što je danas predstavio mandatar Vučić i da misli da to nikoga ne iznenađuje.

  „Vrlo je jasna naša motivacija, ona nije lična. Vladu vidimo kao vladu kontinuiteta, ne samo kadrovskog već i političkog sa vladama koje nismo mogli da podržimo“, rekao je Jovanović.

  On je istakao da mu žao što je propuštena šansa i tvrdi da je Srbiji potrebna potpuno drugačija politika od one koju je premijer predstavio.

  Lider LDP smatra da je vlada bez jasne politike, da nema onu vrstu snage koja bi otklanjale problema kao što su spoljno-politička orijentacija, konkretizacija evropske politike, jasan iskorak u regionalnoj politici i prevalizaženje podela koje postoje u društvu.

  Povodom odluke dela opozicije da napusti skupštinsku salu, dok premijer izlaže ekspoze, Jovanović kaže da je LDP ostao u sali, jer ne misli da je izlazak iz parlamenta odgovor na politiku vladajuće koalicije već naprotiv da se unutar parlamenta vodi ozbiljna politika.

  „Nema izlaska iz skupštine i napuštanje pozicije za koje smo se borili u izbornoj kampanji. Za mene je to pogrešno i tu ne vidim nikakvu perspektivu“, rekao je Jovanović.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com