• Novosti online

  Jovanović (LDP): Za referendum bez izbora

   

   

  Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je očigledno da pregovori o kosovskom problemu ulaze u završnu fazu i da je održavanje referenduma svakako bolja opcija u ovom trenutku nego novi izbori.

  U izjavi agenciji Beta, Jovanović je naglasio da su izbori najozbiljniji posao koje jedno društvo može da radi, a da u Srbiji, po pravilu, kampanja bude iskorišćena za otvaranje novih rovova, umesto da bude iskorišćena za odlučivanje o budućnosti.

  „Imali smo toliko puta do sada izbore koji nisu rešili ništa, već su samo produbili postojeće probleme. Mi moramo prvo napraviti državu, pa se tek onda baviti partijskom politikom“, rekao je Jovanović.

  Predsednik LDP smatra da je glavno pitanje da li smo kao društvo spremni, posle tri decenije pogrešnih odluka, da odlučimo da budemo deo rešenja ili ćemo svi zajedno kao zemlja biti opet deo problema i ostaviti ljudima koji dolaze posle nas državu „koja je u paklu“.

  Jovanović je naveo da će se Koalicija za mir, čije je formiranje najavio, boriti za postizanje dogovora sa kosovskim Albancima i približavanje dva društva koja nikada u prošlosti nisu imala snage za to, jer je danas „istorijska prilika za tako nešto i ona ne sme biti propuštena“.

  „Ta koalicija prevazilazi izbore, jer se ovde radi o pitanju naše budućnosti i istorijske odgovornosti jedne generacije za osnovno pitanje koje postavljam u kakvoj će zemlji živeti naša deca i hoće li i oni isto biti taoci naših pogrešnih odluka i stalnih lutanja“, rekao je Jovanović.

  Prema njegovim rečima, oni koji se zalažu za nove izbore a protive se referendumu su oni kojima odgovara status kvo zamrznuta situacija, jer u tome vide priliku za zadovoljavanje sebičnih interesa.

  On je rekao da ne razmišlja o izborima, kao ni da nijedan potez koji povlači nije usmeren zato što očekuje da će biti izbora za tri ili šest meseci, kao i da ne traži bilo koju političku priliku za sebe dok se rešavaju problemi koji će odrediti put u narednim decenijama.

  „Pitanje Kosova traži zrelost i nikako ne sme biti deo kampanja i stranačkih rovova, jer smo baš zbog toga došli u situaciju da rešavamo probleme koji su davno morali biti rešeni. Ovaj problem je iznad strančarenja, i zato mi smeta kada vidim da neki u njemu traže priliku za lično političko preživljavanje, nudeći politiku koja nas je već jednom odvela u propast“, kazao je Jovanović.

  Beta

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com