• Novosti online

  Jovanović (NS): Vlast proćerdala novac, a odgovornost za zagadjenje prebacuje na siromašne

  Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je vlast od 2012. godine „proćerdala pola milijarde evra“ od ekoloških taksi, a odgovornost za zagadjenost vazduha pokušala da prebaci na najsiromašnije gradjane.

  „Odgovornost za katastrofalno stanje leži na najvećim zagadjivačima sumpor-dioksidom, kao što su termoelektrane, ali i na Vladi Srbije koja je straćila pola milijarde evra od ekoloških taksi, a da nije uradila ništa“, rekao je Jovanović u Novom Sadu na protestu Saveza za Srbiju.

  Jovanović je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pogrešio kada je jutros predložio male hidroelektrane kao rešenje za zagadjenu životnu sredinu.

  „Upravo od podsticaja koji se daju za male hidroelektrane, kao i od ekoloških taksi, mogu se ugraditi svi potrebni filteri na termoelektrane i doneti mere za veću energetsku efikasnost“, objasnio je Jovanović.

  Problem povećane koncentracije najopasnijih čestica PM 2,5 postoji i u Novom Sadu i malo ko je u Srbiji od toga poštedjen, dodao je Jovanović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com