• Gradovi

  Kadirov: Narkomane, poput terorista, treba ubiti

  GROZNI – Čečenski lider Ramzan Kadirov uporedio je pretnju od zavisnika od droge na putevima sa pretnjom terorista i poručio svojim ministrima da bezbednosne snage ne treba da oklevaju u upotrebi smrtonosne snage kako bi obezbedili sigurnost građana.

  „Neka idu dođavola svi oni koji krše red i mir u Čečenskoj Republici, njih treba ubiti. Nije važno da li je to nezakonito… ubijte ih! Da li vam je to jasno?“, rekao je Kadirov na sastanku sa ministrima čečenske vlade i verskim liderima, a preneo je sajt RT.

  Prema snimku sa tog sastanka koji se proširio po internetu, Kadirov je planuo nakon što je doznao podatke o stopi pogibija u saobraćaju, koje su izazvali vozači pod uticajem droge, a čiji je broj u poslednje vreme naglo porastao.

  Sve mere koje su čečenske vlasti dosad preduzele da bi smanjile broj saobraćajnih nesreća su bile uzaludne.

  U Čečeniji su lani uvedeni novi stroži zakoni koji dopuštaju policiji ne samo da oduzmu vozačku dozvolu vozačima pod uticajem alkohola i droge, već i da im zaplene vozila. Te mere, međutim, nisu dale značajnije rezultate.

  Vlasti su takođe ograničile prodaju alkohola između osam i deset časova izjutra, ali je usled toga porastao broj ljudi koji koriste drogu u obliku tableta, umesto alkohola.

  Kadirov je nedavno izjavio da bi u Čečeniji trebalo iskoreniti terorizam, kao i da će sledeći njegov korak biti rat protiv droge.

  „Neutralisali smo na hiljade terorista koji su tu došli iz desetina zemalja. Niz mera je pomogao da promenimo stanje kad je reč o drogi. Prema različitim izvorima, Čečenija je jedna od najuspešnijih zemalja po tom pitanju“, istakao je čečenski lider, dodajući da, međutim, nema mesta za zadovoljstvo.

  Kadirov navodi da se na području Čečenije droga ne proizvodi, a apoteke ne prodaju lekove koji imaju karakteristike psihoaktivnih supstanci. Ipak, problem zloupotrebe droge je i dalje prisutan jer se ona švercuje u Čečeniju iz drugih ruskih regiona i iz inostranstva.

  AP Photo/ Musa Sadulayev

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com