• Novosti online

  Kosovski predsednik na prelazu Vrbnica dočekan uzvicima OVK i Tači

  Predsednik Kosova Hašim Tači stigao je večeras nešto posle 20 časova na Kosovo preko graničnog prelaza Vrbnica gde ga je po povratku sa saslušanja pred Haškim tribunalom dočekalo nekoliko stotina osoba.

  Ksovski predsednik je iz Haga avionom doputovao u Tiranu, da bi posle toga nastavio automobilom put ka Prištini, a na prelazu Vrbnica dočekale su ga pristalice koje su uzvikivale „OVK“ i „Tači“.

  On je četiri dana zaredom saslušavan pred Specijalnim tužilaštvom zbog sumnji da je izvršio zločine protiv čovečnosti i ratne zločine za šta se tereti prema optužnici koja je predata sudiji prethodnog postupka u Haškom tribunalu.

  Medju onima koji su dočekali Tačija bili su i članovi Organizacije ratnih veterana OVK.

  „Predsednik je bio u Hagu ne da brani sebe već borbu OVK. Vodili smo pravedan i čist rat. Mi smo od početka protiv Specijalnog suda. Tači je dobro branio zemlju i očekujemo da će optužnica biti odbačena“, rekao je potpredsednik Organizacije veterana bivše OVK Nasim Haradinaj.

  Tači je na Fejsbuku objavio da će sutra govoriti o ispitivanju kojem je bio izložen tokom četiri dana saslušanja pred tužiocem i Hagu.

  „Upravo sam sleteo u Tiranu, po povratku iz Haga, i uveče ću stići na Kosovo. Sutra u 20 sati ću govoriti o poslednja četiri dana u Hagu. Želim vam lep vikend. Uveravam vas da niko ne može da nam prepiše istoriju“, napisao je Tači.

  Tači i predsednik Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji su u predlogu optužnice, kako je 24 juna saopšteno iz Specijalnog tužilaštva, okrivljeni za izvršenje zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com