• BG

  Kraj Glavne železničke stanice u Beogradu, od sutra vozovi u Prokopu, a za Bar iz Topčidera

  Železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu biće sutra potpuno obustavljen, a nova polazna i dolazna stanica za vozove u domaćem i medjunarodnom saobraćaju biće Beograd Centar, u Prokopu.

  Kako je saopštilo preduzeće „Infrastruktura Železnice Srbije“, železničko službeno mesto Beograd Glavna stanica biće ukinuto sutra, a poslednji će iz te stanice večeras krenuti medjunarodni voz za Budimpeštu u 21.45 časova.

  „Dva para medjunarodnih vozova koji saobraćaju izmedju Beograda i Bara, od 16. juna su preusmerena u stanicu Topčider. Od 1. jula u stanici Beograd Centar dnevno će saobraćati 195 vozova, od kojih su 16 medjunarodni, 56 lokalni i daljinski, 90 vozovi na liniji BG voza izmedju Batajnice i Ovče i 33 voza na liniji BG voza izmedju stanice Beograd Centar i Resnika“, piše u saopštenju.

  Navodi se da će prvi put pet vozova dnevno saobraćati izmedju centra Beograda i Vršca kao i da je stanica „Vukov spomenik“ potpuno pripremljena da od sutra kroz nju dnevno prolazi 90 vozova na liniji Batajnica Ovča i 10 vozova na liniji Beograd Centar Vršac.

  Zgrada Glavne železničke stanici u Beogradu, iz 1884. godine, postaće muzej istorije nastanka srpske države, ukida se i priobalna pruga iz tog doba, a na prostoru stanice i pomoćnih železničkih objekata uz reku Savu se već godinama gradi naselje „Beogrd na vodi“.

  Zbog ukidanja glavne stanice koje smatraju štetnim za grad, protestuje nekoliko grupa gradjana, a „Udruženje ljubitelja železnice“ je za danas od 17:30 najavilo višečasovni protestni skup ispred njenog glavnog ulaza.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com