• Novosti online

  Kremlj: Putin će u Argentini razgovarati sa saudijskim princom o ubistvu Kašogija

  Ruski predsednik Vladimir Putin razgovaraće sa saudijskim prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom o ubistvu novinara Džamala Kašogija na marginama predstojećeg samita Grupe 20 industrijski razvijenih zemalja G 20 u Buenos Ajresu, saopštio je danas Kremlj.

  „Njih dvojica će razgovarati i tom pitanju“, izjavio je novinarima savetnik Kremlja Jurih Ušakov i dodao da je glavni cilj sastanka razvoj odnosa Rusije i Saudijske Arabije.

  Putin je danas na ekonomskom forumu u Moskvi pohvalio saradnju izmedju Rusije i Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) čiji je član Saudijska Arabija.

  „Radimo sa zemljama OPEK-a kako bi se uravnotežile ponuda i potražnja (za naftom). Prvi put u istoriji te organizacije, imamo saradnju od 100 odsto, svi dogovori su sprovedeni što do sada nije bio slučaj“, rekao je Putin.

  Ruski predsednik je dodao da je dobra saradnja velikim delom zahvaljujući Saudijskoj Arabiji i inicijativi prestolonaslednika.

  Dok su zapadne zemlje žestoko osudile ubistvo Kašogija 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu, Rusija je imala umereniju reakciju navodeći da nema razloga da se ne veruje u verziju saudijske kraljevske porodice koja je porekla umešanost.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com