• Novosti online

  Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog izbegavanja samoizolacije posle posete Madjarskoj

  Toplički centar za demokratiju i ljudska prava podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, jer se nisu pridržavali samoizolacije po povratku iz posete Madjarskoj u vreme vanrednog stanja.

  U saopštenju te organizacije se navodi da su Vučić i Mali 22. marta bili u poseti Madjarskoj ali da se po povratku nisu pridržavali mera samoizolacije koja se odnosi na sve gradjne koji dolaze u Srbiju.

  Kao dokaz za te optužbe navode se javno dostupne informacije o toj poseti objavljene u domaćim medijima.

  Toplički centar za demokratiju i ljudska prava predlaže da se Vučiću i Malom odredi pritvor jer njih pojavljivanje u javnosti ukazuje da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove to krivično delo.

  „Predlažemo da prijavljena lica budu osudjena na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, budući da se radi o licima koja kroz sredstva javnog informisanja pozivaju gradjane da se pridržavaju mera samoizolacije a sami krše te iste mere“, dodaje ta organizacija.

  Kako je u saopštenju ocenjeno, samo maksimalnom predvidjenom zatvorskom kaznom postići će se generalna prevencija, odnosno gradjanima će se jasno ukazati na neophodnost sprovodnja mera samoizolacije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com