• BG

  Кркобабић – Уједињени смо јаки

   

  Министар у Влади Србије Милан Кркобабић, задужен за регионални развој сусрео се данас у Палати Србија са делегацијом хуманитарне организације “Каритас”.

  “Данашњи сусрет је отварање новог поглавља у нашој сарадњи.

  Разматрали смо најефикасније начине за унапређење равномерног регионалног развоја земље и сложни смо у уверењу да је развој задруга један од начина да се потпомогне останак становнштва у малим срединама.

  У наредном периоду ћемо деловати активно на едукацији становништва о модерном концепту задругарства како бисмо подстакли удруживање и створили што боље услове за живот у тим срединама.” изјавио је после састанка Кркобабић. Министар је нагласио како се истовремено разматрала и улога социјалног предузетништва у новој политици регионалног развоја.

  Директор Каритаса Србије, господин Ивица Дамјановић захвалио је министру што је ову невладину организацију под окриљем Католичке цркве препознао као партнера у овом одговорном и захтевном послу и изразио спремност да уједине своје дугогодишње појединачне напоре на терену Србије како за социо економски развој малих средина кроз задруге тако и за социјално предузетништво које је права шанса за маргинализоване и угрожене социјане групе.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com