• Novosti online

  Kurti i Mustafa postigli koalicioni sporazum

  Lideri Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa dogovorili su se večeras o detaljima koalicionog sporazuma za formiranje nove vlade Kosova.

  Prema informacijama iz redova DSK-a rešena su sva sporna pitanja kao što je pitanje budućeg predsednika Kosova nakon isteka mandata aktuelnog predsednika Hašima Tačija i izvršena je raspodela ministarstava pet prema pet.

  Dogovoreno je da kandidat Srpske liste dobije Ministarstvo za povratak i zajednice, a ministar iz redova drugih manjinskih zajednica resor kulture.

  Takodje je dogovoreno da Ministarstvo unutrašnjih poslova dobije DSK, a Ministarstvo spoljnih poslova Samoopredeljenje.

  Predsednik Skupštine Kosova će, prema svemu sudeći, biti poslanica DSK-a Vljosa Osmani.

  Sastanak dvojice lidera je još u toku i očekuje se da se oni nakon sastanka obrate medijima i daju više detalja tog sporazuma.

  Dogovori o programu nove vlade Kosova traju još od 6. oktobra, kada su održani vanredni parlamentarni izbori i kada je Samoopredeljenje osvojilo najviše glasova, a DSK osvojio drugo mesto.

  Kurti i Mustafa su kazali da su programi bili usaglašeni 100 odsto, ali da su bila ostala otvorena pitanja koja su vezana za konkretna kadrovska rešenja i raspodele ministarstava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com