• Gradovi

  Linta: Hapšenje Jovića nastavak zastrašivanja

  BEOGRAD – Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da izručenje Srbina iz Gline Miroslava Jovića (47) Hrvatskoj od strane Crne Gore zbog navodne odgovornosti za ratni zločin „pokazuje da hrvatska država nastavlja politiku zastrašivanja bivših pripadnika RSK“.

  Linta u saopštenju navodi da je Jović 162. Srbin koji je uhapšen po hrvatskim poternicama što potvrđuje, kako ocenjuje, da hrvatsko pravosuđe nije ni nezavisno ni nepristrasno već da je „u funkciji hrvatske politike cementiranja etničkog čišćenja Srba“.

  Linta navodi da je Jović živeo u Tivtu gde je imao klesarsku radnju. „On nije imao srpsko državljanstvo, jer je Srbija odbila njegov zahtev za prijem zbog toga što je precesuiran za ratni zločin“, naveo je Linta u saopštenju dodajući da ga je županijski sud u Sisku 2006. godine osudio na 15 godina zatvora u odsustvu, jer je navodno sa izvesnim Milanom Stanojevićem počinio ratni zločin 1991. godine u mestu Gornje Taborište (opština Glina).

  Izjave pojedinih lica demantuju da je Miroslav Jović počinio bilo kakav ratni zločin, navodi Linta dodajući da Hrvatska sve pripadnike vojske i policije bivše RSK smatra agresorima i potencijalnim ratnim zločincima a pripadnike hrvatskih oružanih snaga herojima koji u tzv. domovinskom ratu nisu mogli da počine ratne zločine.

  Zbog toga je veoma važno da Srbija nikada ne pristane na nerazuman zahtev hrvatske strane da ukine zakon o regionalnoj nadležnosti za ratne zločine, poručuje Linta pozivajući naše Tužilaštvo za ratne zločine počne da goni naredbodavce i počinioce brojnih ratnih zločina nad srpskim civilima i zarobljenicima.

  Crnogorski mediji javili su jutros da je Srbin iz Gline Miroslav Jović (47) uhapšen je na aerodromu u Tivtu, po Interpolovoj poternici hrvatskih vlasti. Foto Tanjug/video, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com