• Gradovi

  Maduro naredio povećanje minimalne zarade za 60 odsto

  Predsednik Venecuele Nikolas Maduro naredio je povećanje minimalne zarade u toj zemlji za 60 odsto, koje će danas stupiti na snagu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

  Radnici sa najnižom zaradom sada će, uz subvencije za hranu, imati plate oko 200.000 venecuelanskih bolivara mesečno, što je oko 45 evra na crnom deviznom tržištu.

  To je treća odluka o povećanju plata u 2017. godini, i odnosi se na vladine službenike i vojsku, a doneta je mesec dana pošto su počeli protesti u Venecueli, koji su ponekad nasilni.

  Politički analitičari ocenjuju da bi danas kada je Medjunarodni dan rada, 1 maj moglo da dodje do nemira pošto je opozicija najavila proteste, a pristalice vlade kontra-proteste.

  Poglavar Rimokatoličke crkve Franja ponudio je da posreduje izmedju Madurove vlade i njegovih protivnika, ali je to opozicija odbila, navodi BBC.

  Gotovo svakodnevne demonstracije organizuju se u Venecueli već nedeljama, od kada je Vrhovni sud doneo odluku, koju je kasnije opozvao, da preuzme ovlašćenja parlamenta, a u sukobima s policijom poginulo je najmanje 20 ljudi.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com