• Gradovi

  Mali: Javni dug pod kontrolom, DS: Gradjani siromašniji nego ikad

   

   

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je javni dug pod kontrolom i da će do kraja godine iznositi 24,2 milijarde evra.

  On je u Skupštini Srbije gde se raspravlja o državnom budžetu za narednu godinu rekao da je za vreme prethodne vlasti javni dug vrtoglavo rastao, ali da je aktuelna vlast uspela da ga smanji i stavi pod kontrolu.

  Mali je kazao da je rast javnog duga zaustavljen merama fiskalne konsolidacije, a da je neodgovorna ekonomska politika bivše vlasti dovela Srbiju pred bankrot.

  Mali je inače reagovao na kritike šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Gorana Ćirića koji je ocenio da budžet nije razvojni ni uravnotežen, kako to vlast predstavlja, i da nije socijalni te da siromaštvo u Srbiji nikada nije bilo veće.

  On je kazao da 10 odsto gradjana živi ispod linije siromaštva, odnosno njih 700.000.

  Ćirić je pitao na koji način će se odredjivati prioriteti o tome gde će se investirati novac i negodovao zbog zaduživanja od 250 miliona za izgradnju nacionalnoig stadiona.

  Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević negodovao je zbog navoda opozicije o državnim finansijama i odgovorio im da su, dok su bili na vlasti „obezglavili državu“ i vodili „Miki Maus politiku“.

  „Njihova ekonomska politika je sledeća: Posade čvarke i sutra idu da obidju da li je niklo prase. E to je njihova ekonomska politika. To je Miki Maus politika“, rekao je Rističević.

  Poslanik Socijalističke partije Srbije Dejan Radenković rekao je da je budžet uravnotežen, da raste BDP i da počinju da se smanjuju poreska i neporeska opterećenja privrede.

  On je naveo da su budžetski prihodi realno prognozirani i da postoji trend rasta, ali da i dalje postoje problemi da se aktiviraju svi resursi društva.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com