• Crna Gora

  Mediji o hapšenju Jovice Vukotića, jednog od vodja škaljarskog klana

   

   

  Sa Kotoraninom Jovicom Vukotićem, koji je uhapšen u Turskoj i isporučen Srbiji, uhapšene su još dve osobe za koje se, prema informacijama koje nisu zvanično potvrdjene, sumnja da su njegov brat Igor Vukotić i Stevan Stamatović, preneo je jutros „Dan“ pozivajući se na Upravu policije i Specijalno tužilaštvo.

  Osobe koje crnogorska policija navodno označava kao vodje „škaljarskog klana“ uhapšene su u turskom letovalištu Antalija, a kod sebe su imale falsifikovane pasoše.

  „Pobjeda“ piše da je Vukotić uhapšen pre tri dana u Antaliji zahvaljujući operativnim saznanjima crnogorske policije da se nalazi u tom gradu.

  Štampani mediji navode da su mu lisice stavljene na ruke dok je bio u stanu sa jednom stranom državljankom. Vukotić je u rejonu Antalije boravio četrdesetak dana, sve do hapšenja u nedelju veče.

  Crna Gora ne potražuje Jovicu Vukotića, dok se njegov brat Igor i Stevan Stamatović traže zbog sumnje da su počinili najteža krivična dela.

  Pobjeda piše da su turske vlasti obaveštene da Vukotića potražuje Grčka zbog krijumčarenja 140 kilograma kokaina.

  Ipak, turske vlasti juče su donele odluku da ga ne isporuče Grčkoj, prvenstveno zbog loših političkih odnosa sa tom zemljom, tako da su tog bjegunca „ustupile“ Srbiji, što im i zakon omogućava. Naime, Vukotić ima dvojno državljanstvo – crnogorsko i srpsko, koje je dobio pre dve godine, u vreme krvavih obračuna dve kriminalne grupe – „škaljaraca“ i „kavačana“.

  Prema saznanjima Dana, Jovica Vukotić će „najverovatnije biti pušten“, a na teret mu se stavlja samo falsifikovanje isprave.

  Jovica Vukotić je u zatvoru proveo devet meseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002.

  Vukotić je bio pod istragom Osnovnog tužilaštva u Podgorici zbog sumnje da je utajio 22.800 evra poreza i doprinosa kao izvršni direktor i osnivač firme V2.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com