• Novosti online

  Mediji: Glasačima SNS-a dodeljena pomoć, ne korisnicima socijalne pomoći

  Gradski centar za socijalni rad Beograda dodelio je jednokratnu novčanu pomoć gradjanima pred lokalne izbore u prestonici glasačima Srpske napredne stranke, a ne korisnicima socijalne pomoći, piše list „Danas“ u izdanju od utorka.

  List piše da bi nadležni organi trebalo da istraže kako je Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo za rad i socijalna pitanja, odborilo Gradskom centru 208,5 miliona dinara, ko je odlučivao o dodeli novčane pomoći i po kojem kriterijumu.

  Kako su naveli, 15.000 dinara dobilo je 13.900 ljudi iz Obrenovca, Barajeva, Vračara, Grocke, Sopota i Lazarevca.

  Gordana Matković, ministarka za rad i socijalnu politiku u vladi Zorana Djidjića, rekla je za „Danas“ da vlada može samo u izuzetnim okolnostima da dodeli pomoć centrima za socijalni rad.

  „Vlada može da odobri tu vrstu pomoći u slučaju da je izuzetno ugrožen životni standard velikog broja gradjana i da lokalna samouprava ne može da izadje na kraj sa tim problemom. To se pre svega odnosi na prirodne katastrofe, poplave požare. Ne znam šta je ovaj put bilo u pitanju“, rekla je Matković.

  U pisanom podnesku Danasu, Gradski centar za socijalni rad tvrdio je da je o dodeli jednokratne pomoći odlučivala vlada Srbije, dok se u dokumentu Ministarstva za rad navodi da su izašli u susret zahtevima centra.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com