• Novosti online

  Ministarstvo finansija Srbije: Ostaje član zakona, deo prihoda od igara na sreću ugroženim …

  Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je da će Predlog novog Zakona o igrama na sreću obuhvatiti i član kojim se 40 odsto prihoda od igara na sreću izdvaja ranjivim grupama, preneo je danas portal B92.


  „U Predlogu Zakona o igrama na sreću, koji će se uskoro naći u skupštinskoj proceduri, biće uvršten član po kojem se 40 odsto prihoda od igara na sreću uplaćuje za finansiranje Crvenog krsta, organizacija osoba sa invaliditetom i drugih udruženja čiji je cilj unapredjenje socijalno-ekonomskog i društvenog položaja osoba sa invaliditetom i drugih lica u stanju socijalne potrebe, ustanova socijalne zaštite, sporta i omladine, lokalne samouprave i lečenja retkih bolesti“, navelo je Ministarstvo za taj portal.

  Ministarstvo kaže da udruženja ni bez tog člana Zakona „ni na koji način ne bi bila uskraćena ni za jedan jedini dinar“, već da bi podjednaka sredstva dobijala direktno iz državnog budžeta Srbije.

  Ipak, nakon razgovora sa predstavnicima udruženja, koji su izrazili želju da se finansiraju na taj način, a ne direktno iz budžeta, Vlada je odlučila da prihvati njihovu inicijativu.

  Predlogom novog Zakona o igrama na sreću, bilo je planirano ukidanje obaveze države da izdvoji 40 odsto prihoda koji na taj način ostvaruje za finansiranje organizacija koje se bave popravljanjem položaja osoba sa hendikepom i ranjivih grupa.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com