• Novosti online

  Miroslavu Aleksiću ukinut zatvorski pritvor, zamenjen elektronskim nadzorom

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je zatvorski pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole, i zamenio ga merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

  Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić je rekla danas agenciji Beta da je sud preinačio rešenje Višeg suda u Beogradu i meru pritvora zamenio merom zabrane napuštanje stana uz elektronski nadzor.

  „Po nalaženju Apelacionog suda, produženje pritvora više nije nužna i jedina moguća mera za otklanjanje opasnosti da će okrivljeni Miroslav Aleksić po puštanju na slobodu u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i da će uznemirenje javnosti ugroziti nesmetano i pravično vodjenje krivičnog postupka“, rekla je ona.

  Dodala je i da su, po misljenju Apelacionog suda navedene opasnosti takvog intenziteta da se mogu sprečiti izricanjem mere zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

  Aleksić je uhapšen polovinom januara, od kada je u pritvoru.

  Više gumica optužilo ga je za silovanje i nedozvoljene polne radnje

  Više javno tužilaštva u Beogradu je protiv Aleksića, 21. aprila, podiglo optužnicu kojom mu je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com