• Gradovi

  Mirović: Dve industrijske zone u Novom Bečeju do kraja 2017.

  NOVI BEČEJ – Predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović izjavio je danas u Novom Bečeju da veruje da će do kraja 2017. godine biti završena izgradnja dve idustrijske zone u tom gradu, od ukupno četiri koliko se trenutno gradi.

  Mirović je, nakon obilaska radova na Idustrijskoj zoni „Istok“, rekao novinarima da se delegacija Pokrajinske vlade na sastanku u Novom Bečeju dogovorila sa predstavnicima lokalne samouprave da zajednički finansiraju izgradnju pomenutih industrijskih zona.

  „Pokrajinska vlada će u januaru, preko Uprave za kapitalna ulaganja raspisati konkurs na koji će se, nadam se, prijaviti i lokalna samouprava u Novom Bečeju za sredstva za završetak kompletne izgradnje Industrijske zone ‘Istok’, i verujem da ćemo do kraja naredne godine u Novom Bečeju imati kompletno završene dve industrijske,a da će preostale dve biti završene 2018. ili 2019. godine što zavisi od brzine rešavanja imovinskog pravnih odnosa i drugih procedura“, rekao je Mirović.

  On je naglasio da očekuje da će otvaranjem industrijskih zona Novi Bečej postati poznat i po novim fabrikama, jer će lokalna samouprava investitorima moći da bez naknade ponudi lokacije za izgradnju proizvodnih hala i otvaranje novih radnih mesta.

  Mirović je najavio da će organizovati sastanak poljoprivrednih proizvođača, predstavnika malih i srednjih gazdinstava sa teritorije Novog Bečeja sa predstavnicima pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kako bi se poljoprivrednici upoznali sa podsticajnim sredstvima Pokrajinske vlade i mogućnostima koje im nudi IPARD program Evropske unije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com