• Gradovi

  Mirović: Projekat rekonstrukcije Heterlenda u tri faze

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas dvorac Heterlend, u mestu Bočar, a nakon toga je izjavio da će projekat rekonstrukcije tog objekta biti realizovan u tri faze.

  NOVI BEČEJ – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas dvorac Heterlend, u mestu Bočar, a nakon toga je izjavio da će projekat rekonstrukcije tog objekta biti realizovan u tri faze.

  Prva je, kazao je Mirović novinarima, utvrđivanje namene objekta i njegovo uvrštavanje u mrežu objekata socijalne zaštite, što će biti učinjeno u saradnji sa resornim ministarstvom Vlade Srbije.

  Potom će, najavio je, uslediti konkurs za izradu projekta, a onda će na osnovu tog projekta biti određena sredstva kojima će se finansirti izgradnja objekta.

  Mirović je ukazao da je reč o dugotrajnom procesu i da ne treba očekivati da se projekat brzo realizuje.

  U planu je, dodao je, da se do početka januara Heterlend uvrsti u mrežu objekata socijalne zaštite, da se odredi njegova namena i broj korisnika, a da se onda krajem janura započne postupak izrade projekta.

  „Ne želim da pričam o onome što se ranije dešavalo sa ovim dvorcem jer je to sada stvar pravosudnih organa, ali želim da istaknem da pre svega moramo da tačno odredimo šta želimo sa Heterlendom, ko će ga koristiti i koliko će ljudi u njemu biti zaposleno, te ko će finansirati njihov rad, kako bi krenuli u realizaciju projekta, jer ne želimo da izgradimo objekat samo da bi ga izgradili“, naveo je pokrajinski premijer.

  Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić je nakon obilaska Heterlenda rekao da nekada slika govori više od hiljadui reči i da svi koji tu dođu mogu da se uvere u kako jadnom stanju se nalazi taj objekat, inače, namenjen smaštaju dece ometene u razvoju.

  „Ovo je simbol, slika i prilika odnosa bivše pokrajinske vlasti i lokalne samouprave prema socijalnoj zaštiti, odnosno prema ljudima. Naredna godina je od strane Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja proglašena godinom socijalne zaštite i međugeneracijske solidarnosti i pokrajinski sekreatrijat za socijalnu polititku učiniće sve kako bi pomogao poboljšanje nivoa socijalne zaštite, a kada je reč o ovom objektu planiramo da u najkraćem roku formiramo radnu grupu koja će se detaljno baviti projektom dvorca Heterlend i njegovom realizacijom“, rekao je Vuletić.

  Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović je rekao da su predstavnici lokalne samouprave u Novom Bečeju pozvali delegaciju Pokrajinske vlade sa predsednikom Igorom Mirovićem na čelu da dođu u Bočar i obiđu dvorac „Heterlend“ kakao bi se na licu mesta uverili šta je aktuelna opštinska vlast zatekla u tom dvorcu i kako „Heterlend“ izgleda u ovom trenutku.

  „Ovo je dokaz neodgovornosti onih koji su u ranijem mandatu bili na čelu opštine i na čelu AP Vojvodine. Dvorac „Heterlend“ bi moga da bude zamajac razvoja Bočara i cele opštine jer bi ovdašnji proljoprivredni proizvođači mogli da svoju proizvodnju naslanjaju na „Heterlend“ u kome će biti i otvorena nova radna mesta“, rekao je Maksimović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com