• Novosti online

  Mladi u Hrvatskoj pitaju predsednicu

  ZAGREB – Predsednica Kolinda Grabar Kitarović dobila je rok od 15 dana u kojem mora da odgovori o politikama mladih, koja su joj postavili novinari, srednjoškolci sa portala Srednja.hr, odlučila je poverenica za informacije Anamarija Musa.

  Mladi novinari su od predsednice tražili podatke o politikama za mlade koji su joj, kako navode, bili jaki aduti u kampanji, ali do danas nisu dobili zadovoljavajući odgovor.

  Poverenica za informacije, naime, primila je još 7. maja ove godine predstavku prema kojoj, kako se navodi, predsednica Hrvatske postupa protivno odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama, pa je Kolindi Grabar Kitarović naloženo da odgovori na postavljena pitanja u zadatom roku, kao i da se na stranicama Predsednica.hr.

  Mladi su, između ostalog, predsednicu pitali ko je poverenik/savetnik u njenom kabinetu za mlade, koje je sve predstavnike mladih primila od početka mandata i kakva je saradnja pritom dogovorena, kao i koje je korektne korake pokrenula za zaustavljanje odlaska mladih iz Hrvatske.

  Takođe, pitali su je i koji je njen plan za idućih godinu dana za mlade i zaustavljanje i njihovog odlaska i u kojoj je fazi projekat osnivanja posebnog saveta za mlade, koji je najavila u predizbornoj kampanji.

  Foto Tanjug/ T. Valič, arhiva

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com