• Novosti online

  На кафи са психологом

  Са идејом да укаже на важност бриге о менталном здрављу и охрабри јавност да потражи помоћ стручњака када је то потребно, „Хемофарм фондација” је покренула пројекат „На кафи са психологом” у оквиру којег ће сваке среде наредна два месеца, почевши од 3. априла, бити организовани разговори са стручњацима и познатим личностима које су се и саме током живота суочиле са конкретним проблемима или дилемама.

  Пројекат се реализује уз подршку Института за психологију Филозофског факултета у Београду и у партнерству са Арт комуном „Дорћол плац” у Београду. У оквиру двомесечног пројекта признати стручњаци и познате личности разговараће о темама попут: стреса на послу, како ускладити каријеру и породицу, о разводу, проблемима зависности, како се изборити са болешћу или сазнањем да неко близак болује од тешке болести, као и како деци ограничити употребу електронских уређаја.

  „Депресија је, како указују најновија истраживања, на шестом месту међу највећим здравственим проблемима у Србији, а посебно забрињава то што управо ова болест представља други узрок смртности међу младима од 15 до 25 година. Зато је наш задатак да покажемо да разговор са психологом не сме и не треба да представља табу, већ да је то сасвим природан процес излечења једне болести попут одласка код стоматолога када вас заболи зуб”, објаснила је Сузана Ђорђевић, директорка „Хемофарм фондације”, подсећајући на предвиђања Светске здравствене организације да ће депресија до 2020. у свету бити на другом месту најучесталијих болести.

  Прва „кафа са психологом” је заказана сутра, од 18 до 20 часова, у простору „Дорћол Плаца”. Јована Глигоријевић, новинарка и помоћница главног уредника недељника „Време”, о свом личном искуству у борби са депресијом разговараће са др Александром Димитријевићем, клиничким психологом и психоаналитичарем. Модератор овог разговора биће Драган Илић, психолог и новинар.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com