• Novosti online

  Na protestu u Ivanjici gradjani potpisivali Sporazum s narodom

  U Ivanjici je večeras održan treći protest „Jedan od pet miliona“ na kome su gradjani potpisivali „Sporazum sa narodom“ koji im je ponudio Savez za Srbiju Ivanjice.Okupljenim gradjanima obratio se predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić, koji je ocenio da su penzioneri u Srbiji „diskriminisani“.

  „Mi penzioneri u Srbiji smo posebno izlagani i diskriminisani. Prvo su se zaklinjali da neće uzimati od penzionera, a svake godine smanjuju penzije. Ova vlast tajno dogovara predaju Kosova i Metohije, uništava vojsku Srbije, lažno se bori protiv korupcije i kriminala, ne poštuje struku i profesionalizam,“ rekao je Tamburić.

  Jedan od organizatora protesta Petar Vranić pozvao je okupljene gradjane da potpišu „Sporazum sa narodom“, koji je Savez za Srbiju Ivanjice ponudio gradjanima kao „plan zajedničke borbe protiv sistema“.

  „Ovaj sporazum je tu da obaveže sve buduće vlasti da poštuju zahteve potpisnika, jer je svaka vlast tu zbog naroda, a ne narod zbog vlasti“, rekao je Vranić.

  Na trećem protestu u Ivanjici, prema proceni medija, bilo je okupljeno nekoliko stotina gradjana, koji su prošetali centralnim gradskim ulicama.

  Na početku protestne kolone gradjani su nosili transparent na kome je pisalo „Ivanjica bez straha Jedan od pet miliona“.

  Sledeći protest najavljen je za petak. 8. marta, u 18 časova u centru Ivanjice.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com