• Novosti online

  Narodna stranka: Stefanović mora hitno da bude smenjen zbog desetina nerešenih ubistava

  Narodna stranka saopštila je danas da zahteva hitnu smenu ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, jer osim što ne radi svoj posao, on štiti kriminalce bliske vlasti stvarajući najopasniji tip takozvanih mafijaša sa policijskom značkom.“Pitamo Stefanovića da li je istina da neka službena lica iz njegovog ličnog okruženja u policiji, koja su na visokim položajima u sistemu javne bezbednosti, imaju direktne i neposredne veze sa klanovima umešanim u ubistva, o čemu su mediji u Srbiji pisali više puta?“, upitali su iz Narodne stranke.

  Kako navode, Stefanović se u danu ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića hvalio uspesima MUP-a, a godinama prećutkuje da je po istraživanju Mercera iz 2016. godine Beograd na drugom mestu najnebezbednijih gradova Evrope, posle Kijeva, gde je besneo rat, a po indeksu nebezbednosti kojim se meri stepen korupcije, kriminala i unutrašnje stabilnosti.

  „Gradjani opravdano strahuju jer im bezbednost zavisi od ministra unutrašnjih poslova kome je to prvo radno mesto, keramičara na mestu direktora BIA, starlete koja upravlja kriminalističkom policijom i ministra odbrane koji se prvenstveno bavi slavljenjem lika i dela svog partijskog šefa i urušavanjem odnosa sa susednim državama“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

  Stanje je kako ističu, lošije nego devedesetih godina, kada su ubistva usred dana bila redovna pojava, a ubistvo Ognjanovića jasno pokazuje da mafijaški obračuni u Beogradu nisu prošlost već krvava sadašnjost.

  „Ministar unutrašnjih poslova koji nije u stanju da obezbedi pravo na život svojim gradjanima i garantuje bezbednost u državi, mora hitno da ode sa te funkcije“, ističu iz te stranke.

  Oni navode i da je ubistvo poznatog beogradskog advokata Dragoslava Ognjanovića poslednje u nizu od 80 ubistava sa odlikama mafijaških likvidacija od 2012. godine, od kojih je rešeno tek šest.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com