• Novosti online

  Nikola Jovanović: Savez za Srbiju traži hitnu sednicu Skupštine Beograda zbog prodaje PKB

  Potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da se ta odbornička grupa najoštrije protivi prodaji Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) najavljenoj za avgust i traži zakazivanje javne rasprave na hitnoj sednici Skupštine Beograda.

  Jovanović je objasnio da bi na toj sednici aktuelna gradska vlast mogla da objasni zašto se u ime Beograda odrekla akcija PKB-a u jesen 2016. godine, ako je nesporno da je to preduzeće od strateške važnosti za grad.

  „Tražimo da se do okončanja javne rasprave država ne odriče svog udela u PKB-u i da uvede u ovo strateško preduzeće profesionalni menadžment, koji bi sproveo restrukturiranje i dodatno podizao vrednost“, rekao je Jovanović.

  Jovanović je ocenio da se tako veliko preduzeće kao što je PKB ne prodaje u „normalnim društvima ishitreno“ i bez ozbiljne rasprave.

  „Smatramo da bi klasična privatizacija u ovom momentu značila da se PKB defakto poklanja, verovatno unapred poznatom i privilegovanom kupcu, iako je tržišna vrednost njegove imovine veća od 300 miliona evra“, kazao je Jovanović.

  On je ocenio da bi se prodajom PKB-a Srbija i Beograd odrekli bez adekvatne nadoknade strateškog zemljišta i vitalnog resursa, što bi imalo pogubne posledice po Beograd i čitavu zemlju.

  „Vladajuća većina ovim, očigledno svesno, nastavlja politiku uništavanja Srbije i glavnog grada“, dodao je Jovanović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com