• Novosti online

  Nikolić razgovarao s ambasadorkom Kine o merama zbog epidemije koronavirusa

  Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje Srbije s Rusijom i Kinom, Tomislav Nikolić, razgovarao je danas u Beogradu s ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo, na njen zahtev.


  Čen Bo je obavestila Nikolića o situaciji u Kini i merama koje se preduzimaju zbog epidemije korona virusa u toj zemlji, kao i o merama Ambasade Kine u Beogradu da bi sprečila da bilo koji kineski državljanin prenese virus u Srbiju, saopštio je Nacionalni savet.

  Ambasadorka je informisala Nikolića i o projektima kineskih kompanija u Srbiji i očekivanje Ambasade Kine da će zbog epidemije kašnjenje realizacije projekata biti neznatno, navodi se u saopštenju.

  Zahvalila je, kako se navodi, za „prijateljstvo koje je Srbija iskazala u ovom teškom vremenu za Kinu“.

  Kineska ambasadorka je Nikoliću uručila pozivno pismo za konferenciju Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope „People to People“ 13-15. aprila u gradu Djinanu, u provinciji Šandong, navodi se u saopštenju.

  Ta konferencije u organizaciji Kineske narodne asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama biće pripremna za naredni Samit Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope (17+1) u Pekingu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com