• Hronika

  Niš: Inspektora rada pretukli i polomili mu nos

   

  Inspektora rada u Nišu napala su petorica mladića i tom prilikom zadobio je prelom kostiju nosa i povrede lica, izjavio je danas direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović.

  On je novinarima u Nišu rekao da je pacijentu ukazana pomoć i da je jutros pušten na kućno lečenje, uz zakazanu kontrolu za kraj nedelje.

  Prema nezvaničnim informacijama, inspektora rada napala su sinoć petorica mladića dok se nalazio na radnom zadatku.

  Inspektor je imao smenu koja se završavala u 22 časa.

  Kontrolisao je radnje najpre u podzemnom prolazu, a potom je krenuo u obilazak radnji oko glavne autobuske stanice u Beograd mali, kada je napadnut, rečeno je nezvanično agenciji Beta.

  Mladići su, prema rečima očevidaca, inspektora napali bez ikakvog povoda, a pošto su ga oborili na zemlju tukli su ga i rukama i nogama.

  U Policijskoj upravi u Nišu agenciji Beta su rekli da je sinoć u 20.30 policija intervenisala po prijavi da su nepoznate osobe napale i povredile muškarca starog 64 godine.

  Potraga za napadačima je u toku, a tužilaštvo je okarakterisalo napad kao krivično delo.

  U Prvom osnovnom tužilaštvu u Nišu novinarima redakcije Insajder nisu mogli potvrditi niti dati šire informacije o ovom događaju jer, kako su naveli, portparol ovog tužilaštva ne radi danas.

  Ministar Ružić osudio napad na inspektora rada u Nišu

  Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić najoštrije je danas osudio napad i prebijanje inspektora rada iz Niša dok je kontrolisao rad na crno.

  „Napasti i pretući čoveka, profesionalca koji je pred penzijom i o kome kolege i privrednici u pogledu pristupa i načina rada imaju samo reči hvale, jedino zbog toga što radi svoj posao je za oštru osudu i verujem da će nadležni organi krivce privesti pravdi“, rekao je Ružić.

  On je rekao da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa drugim nadležnim ministarstvima u narednom periodu, pored aktivnosti na popravljanju položaja i uslova rada inspektora, intenzivno raditi na sistemskom rešenju za zaštitu inspektora od fizičkog i verbalnog nasilja „kome su neretko izloženi od strane nesavesnih privrednih subjekata koje kontrolišu i drugih lica“.

  Reformom inspekcijskih službi, kako je dodao, postignuto je da inspektori ne budu primarno kontrolori, već da oni imaju savetodavnu ulogu, a da su na te promene pozitivno reagovali i privrednici i sami inspektori.

  „Cilj svega što radimo u oblasti inspekcijskih službi nije da se ljudi inspekcija plaše, već da shvate i razumeju da inspektori obezbedjuju da zakoni važe za sve jednako, da svi imaju istu obavezu da plaćaju poreze, da prijavljuju radnike, da na tržište plasiraju bezbedne proizvode, da štite životnu sredinu“, istakao je Ružić.

  Kako je ukazao, veoma je važno da javnost shvati da „inspekcije nisu naši neprijatelji, već su, i pored nedovoljnog broja i teških uslova rada, u prvim redovima u borbi za našu bezbednost, zdravlje i fer poslovno okruženje“.

  Izvor: Beta

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com