• Gradovi

  Novi izborni podaci, Grujičiću manje 1.000 glasova

  BANJALUKA – Opštinska izborna komisija u Srebrenici danas je objavila preliminarne rezultate izbora za načelnika ove opštine prema kojima zajednički kandidat srpskih stranaka, Mladen Grujičić ima 1.003 glasa manje nego što je sinoć objavila ova komisija, javio je RTRS.

  OIK je sinoć saopštila da je na izbore u ovoj opštini izašlo 6.551 ili 62,63 odsto birača koji su na redovnom biračkom spisku i da je Grujičić dobio 4.351 glas, a bošnjački kandidat Ćamil Duraković 1.910 glasova.

  Na oglasnoj tabli opštine danas su izloženi preliminarni rezultati prema kojima je na izbore izašlo 5.558 birača ili oko hiljadu manje, a da je za načelnika opštine bilo 4.906 važećih listića i da je Grujičić dobio 3.348 glasova ili 1.003 glasa manje nego što je sinoć saopšteno, a Duraković 1.558 glasova ili 352 glasa manje nego prema sinoćnjim podacima.

  Time je razlika u broju osvojenih glasova između Grujičića i Durakovića smanjena sa sinoćnjih 2.441 na 1.790.

  Predsednik Opštinske izborne komisije Nermin Alivuković izjavio je da je do ove razlike došlo zbog grešaka biračkih odbora koji nisu pravilno popunili obrasce, a sinoć su zbog hitnosti mnogi dostavili netačne podatke o izlasnosti i broju glasova.

  On tvrdi i da je OIK ustanovio da je oko hiljadu birača manje glasalo i da nisu tačni dostavljeni podaci o broju glasova za načelničke kandidate.

  OIK je objavila i preliminarne rezultate izbora za sastav Skupštine opštine Srebrenica.

  Prema tim podacima, najviše – 1.585 glasova dobio je SNSD, zatim 1.275 glasova koalicija SDA-SBB, slijedi SDS sa 764 glasa, DNS – 458. i SDP BiH sa 336 glasova.

   

  Foto Tanjug/video, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com