• BG

  Novo ponizenje i ucena: Osim priznanja Kosova, Srbija ne može u EU dok ne prizna i genocid u Srebrenici!

  Poslanici Evropskog parlamenta u okviru rasprave o Izveštaju o napretku Srbije usvojili su i amandman slovenačkog zastupnika Igora Šoltesa o Srebrenici u kome se navodi da je „priznavanje genocida u Srebrenici osnovni korak na putu Srbije ka pristupanju EU“.

  – Parlament žali zbog ponavljenog poricanja genocida u Srebrenici od strane nekih srpkih zvaničnika; podseća ih da je puna saradnja sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju, i mehanizmom koji ga je nasledio, takođe uključuje puno prihvatanje i primenu njegovih presuda i odluka; naglašava da je priznavanje genocida u Srebrenici osnovni korak na putu Srbije ka pristupanju EU – piše u amandmanu Igora Šoltesa ispred parlamentarne grupe Zelenih.

  Evroparlamentarci su danas usvojili dokument u kome se ocenjuje da je Srbija ostvarila napredak, u prvom redu kada je reč o ekonomskim reformama. Međutim, ono što se navodi kao stvar na kojoj je neophodno ozbiljno raditi i gde se očekuju konkretni rezultati su reformama pravosuđa, borba protiv korupcije i sloboda medija.

  Rezolucija nema obavezujući karakter, ona služi kao smernica zemljama koje se nalaze na putu evrointegracija kao i zemljama članicama EU.

  Reakcija na ovaj amandman, koji je praktično postao deo Rezolucije EP, još uvek nema.

  Ostaje dilema da li ce Srbija uopste opstati kao drzava ako prihvati sve uslove i ucene Briselskih birokrata?

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com