• BG

  NPSS I BRANKO PETROVIĆ ZAJEDNO POKORILI ISTARSKI PLANINARSKI PUT

  PLANINAR

  Pre nepunih mesec dana Nezavisnom policijskom sindikatu Srbije (NPSS) za pomoć i podršku obratio se policijski službenik Branko Petrović iz PS Krupanj.

  Kao i prethodne godine kada je biciklom krenuo za Švajcarsku i ovog puta Sindikat je stao uz svog člana i delom pomogao planirani put na IPP.

  Branko Petrović uspešno je za 8 dana pokorio Istarski planinarski put (IPP) i zahvalio se Nezazavisnom policijskom sindikatu Srbije na podršci.

  Za osam dana prepešačeno je 170 km.

  Ne tako lakim i pristupačnim stazama krenuo je sa dvojicom planinara iz Umaga, sa zapadne obale Istre, preko Buja, Grožnjana, reke Mirne, Buzeta, Ćićarije, Učke,Južne Učke, Plomina, Labina, a nakon 170km stigli su do Crne Punte (svetionik) na istočnoj obali.

  Kako nam je Branko rekao, na putu su imali mešavinu različitih terena od livada, vinograda, maslenika, brda,makije, stogodišnjih bukovih šuma do ljutog kamena (krša) gde su se četvoronoške kretali. Za vreme njihovog pešačenja izdržljivost su im testirali i svi vremenski uslovi: kiša, vetar /bura/, magla, sunce.PLANINAR

  Branko se vratio sa pozitivnim utiscima o gostoprimstvu istarskih planinara, a da granice ne postoje kada je policijska solidarnost u pitanju pokazao je kolega Ljuba Žaja koji je Branku bio od velike pomoći.

  „Ovo je prvi put da je jedan Srbin ispešačio Istarski planinarski put.

  Posebno smo ponosni jer je to učinio član našeg sindikata, a mi dali svoj skroman doprinos tome. Kako su akcije koje Branko preduzima lep primer kako za kolege, tako i za sve mlade ljude, nastojaćemo da i u buduće pomognemo.“ rekao je Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

  LJ.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com