• Novosti online

  NUNS: Evropska federacija novinara podržava kampanju N1

  Evropska federacija novinara (EFN) je podržala kampanju televizije N1 u borbi za ravnomernu medijsku zastupljenost, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

  Navodi se da je EFN na „Tviteru“ objavila podršku N1.

  „Već godinama informišemo EFN u vezi sa kontinuiranim urušavanjem medijskih sloboda u Srbiji, te pritiscima sa kojima se novinari i mediji suočavaju“, naveo je NUNS u saopštenju.

  Dodali su da su EFN u ponedeljak obavestili o najnovijim dogadjajima s TV N1, o javnoj raspravi Junajted grupe i Telekoma, o uskraćivanju dostupnosti N1 gradjanima širom Srbije, kao i o izjavama premijerke Srbije Ane Brnabić u kojima tu televiziju naziva „političkom strankom“.

  NUNS je pozvao EFN, koja okuplja 72 novinarske organizacije iz 45 evropskih zemalja sa ukupno 320.000 medijskih profesionalaca, da se pridruži kampanji #DaSeVidiN1 što je ta organizacija iz Evrope i učinila na svom „Tviter“ nalogu.

  Evropska federacija novinara pozvaće ostale članice da se pridruže kampanji #DaSeVidiN1 i time podrže pluralizam medijskog sadržaja od javnog interesa u Srbiji, navodi udruženje.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com