• BG

  Обрадовић: Док народ и црква страдају ЦГ, режим у Србији срамно ћути!

  После Патријаршије и амбасаде Црне Горе, делегација Двери посетила је и Председништво Републике Србије, као и Народну скупштину Републике Србије.

  Испред Председништва Републике Србије председник Двери Бошко Обрадовић упитао је председника Србије Александра Вучића зашто није у протеклих 7 година ниједно посетио српски народ у Црној Гори и зашто власти у Београду ћуте поводом скандалозног Закона о слободи вероисповести којим црногорске власти желе отму српске светиње у Црној Гори.

  Ова погубна и антиправна пракса црногорског режима сада може бити подстрек за друге режиме у окружењу да такође ударе на имовину СПЦ.

  „Александар Вучић ћути на хапшење 17 посланика Демократског фронта у Црној Гори, ћути на пребијање владике Методија, викара Митрополита Амфилохија, ћути на хапшења великог броја људи на барикадама у Црној Гори од Херцег Новог и Будве, преко Подгорице, Берана  и Пљеваља и све то ради зато што је дужан свом политичком близанцу, тачније  политичком оцу и ментору Милу Ђукановићу.“ – рекао је Обрадовић и истакао да је подједнак проблем Срба у Црној Гори са режимом Мила Ђукановића, као и проблем Срба у Србији са режимом Александра Вучића.

  Након Председништва, делегација Двери била је и испред Скупштине Републике Србије где је такође изразила незадовољство поводом ћутања највишег законодавног тела у Србији на агресију црногорског режима према СПЦ, њеним верницима и свим светињама на простору Црне Горе, које постоје много пре саме државе Црне Горе.

  Делегацију су предводили народни посланици Бошко Обрадовић и Иван Костић, као и потпредседник Двери Југослав Кипријановић.

  Након завршеног перформанса, народни посланици Двери Бошко Обрадовић и Иван Костић упутили су се у скупштинску салу, где су  истакли транспаренте „Зашто ћутиш, Србијо?“ и „Мило-Вучић, браћа близанци“, истакнувши незадовољство ћутањем државних институција на бруталне нападе на СПЦ у Црној Гори и стали испред стола председавајућег Народне скупштине. У једном тренутку, шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић насрнуо је на посланике Двери и покушао да поцепа трансперенте и удари народне посланике.

  Очигледно је да владајућа већина у Скупштини не може да трпи истину, а истина је да да државне институције не само да нису урадиле ништа да заштите српске интересе у Црној Гори, већ су и у директни интересним односима са Милом Ђукановићем и његовом верзијом СНС у Црној гори.

  Зато вас позивамо све да се придружите  протесту  испред црногорске амбасаде, који организују студенти са Правног факултета, да заједно покажемо Србима у Црној Гори да нису сами и да ако их је српска власт заборавила и напустила, српски народ није и неће!

  Инфослужба Српског покрета Двери

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com