• BG

  Obustava rada advokata Srbije zbog ubistva Ognjanovića

   

   

  Zbog ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića u subotu u Beogradu, advokatske komore Srbije i Beograda su najavile da će 30. jula, potpuno obustaviti rad na nedelju dana i da će dati novčanu nagradu onome ko tužilaštvu dostavi verodostojnu informaciju o počiniocima tog zločina.

  „Ubistvo advokata Miše Ognjanovića na najdrastičniji način pokazuje u kakvim okolnostima advokati u Srbiji vrše svoju profesionalnu delatnost.

  Ovo ubistvo je samo poslednje u nizu brojnih napada na advokate od kojih je veliki broj do danas ostao nerasvetljen“, saopštile su Advokatske komore.

  Kako su objasnili, cilj njihove obustave rada je slanje jasne poruke jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se advokatura neće miriti s takvim slučajevima.

  Advokati traže od tužilaštva i policije da smesta angažuju sve kapacitete da bi se rasvetlilo to ubistvo.

  Oni su najavili i da će zatražiti hitne sastanke s ministrima unutrašnjih poslova i pravde, Nebojšom Stefanovićem i Nelom Kuburović, da bi se „sagledale sve preduzete aktivnosti i formirao poseban istražni tim“.

  „Tim bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature u cilju brzog nalaženja počinilaca čime bi se poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno“, objasnili su u saopštenju.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com