• Novosti online

  Odloženo suđenje za ‘Jovanjicu 1’, zbog spajanja sa ‘Jovanjicom 2’

  Sudjenje za „Jovanjicu 1“ koje je bilo zakazano za danas u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu ponovo je odloženo, prema nezvaničnim informacijama, zbog spajanja sa predmetom „Jovanjica 2“.

  Prvooptuženi u ovom postupku je vlasnik poljoprivrednog dobra Jovanjica Predrag Koluvija, na kome je pronadjena najveća plantaža marihuane u Evropi.

  Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, jedna od branilaca prvookrivljenog u postupku Predraga Koluvije, rekla je za televiziju N1 da je „obaveštenje da se iz ovog razloga odlaže sudjenje dobila juče ujutru“.

  Ročište je prezakazano za 19. avgust.

  Sudjenje za „Jovanjicu 1“ traje od oktobra 2020. godine, a optužnica u ovom postupku, kao i u „Jovanjici 2“, označava Predraga Koluviju kao organizatora kriminalne grupe koja je neovlašćeno proizvodila i stavljala u promet opojne droge.

  Glavni pretres u ovom postupku započet je u junu, ali je prekinut, jer sudsko veće nije želelo da nastavi sa izvodjenjem dokaza, zbog toga što se čeka odluka o spajanju dva predmeta koji se odnose na „Jovanjicu“.

  Predlog od spajanju dva predmeta ranije je predložio zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun, kako bi proces sudjenja bio brži i efikasniji, i kako bi se izbegla opstrukcija.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com