• Istočna Srbija

  Održan peti aero-miting u Boru

   

  Slide

  Bulatović: Vazduhoplovni savez Srbije obuhvata 70 klubova od kojih je stalno aktivno 55

   

   

  Slide

  Održan peti aero-miting u Boru

   

   

  Slide

  Bulatović o aero klubu Bor

   

   

  Aero klub Bor organizovao je i ove godine aero-miting na kome su učestvovali politi, padobranci i avio modelari iz više od dvadest srpskih klubova.

  BOR – Aero klub Bor organizovao je i ove godine aero-miting na kome su učestvovali politi, padobranci i avio modelari iz više od dvadest srpskih klubova.

  Peti aero-miting u Boru prošao je bez problema, a publika je imala priliku da vidi veštine pilota sportskih aviona, padobrance i zmajeve, a posebna atrakcija bili su modeli aviona koji su prikazani na izložbi.

  Borski aerodrom je jedan od 22 sportska aerodroma u Srbiji na kome je moguće organizovati ovakve manifestacije.

  „Vazduhoplovni savez Srbije obuhvata 70 klubova od kojih je stalno aktivno 55. Mi se trudimo da stvorimo što bolje uslove za razvoj sportskog vazduhoplovstva i u tome imamo veliku podršku Ministarstva za omladinu i sport, jer bez nje ne bi mogli da se izborimo sa pitanjima finansiranja vazduhoplovnog sporta“, rekao je Tanjugu Labud Bulatović, predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije.

  On dodaje da se zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta ove godine u Srbiji organizuje 11 državnih i evropskih prvenstava.

  „Aero klub Bor ima značajnu ulogu u radu Vazduhoplovnog saveza, jer ima tradiciju i u njemu se dobro radi, a imaju sve preduslove da se očuva vazduhoplovstvo i unapredi“, naglasio je Bulatović.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com