• Novosti online

  Održan sastanak opozicionih vlasti o inicijativi za utvrđivanje stanja demokratije u Srbiji

  Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović podržali su inicijativu predsednika Opštine Paraćin Saše Paunovića da se pozove Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope da u okviru svojih nadležnosti organizuje misiju za utvrđivanje činjenica o stanju lokalne demokratije u Srbiji.

  Podršku toj inicijativi su pružili i predstavnici opozicije, među kojima je i Demokratska stranka, koji su o tome razgovarali sa zvaničnicima lokalnih vlasti na današnjem zajedničkom sastanku u šabačkoj Gradskoj kući.

  Savet Evrope (SE) je, kako je bilo objavljeno prošlog četvrtka, 24. maja, prihvatio zahtev Opštine Paraćin i Grada Šapca da sazove Kongres regionalnih i lokalnih vlasti sa ciljem da se organizuje misija za utvrdjivanje činjenica o stanju lokalne demokratije u Srbiji. Taj zahtev će se razmatrati Komitet zа monitoring Kongresа lokаlnih i regionаlnih vlаsti 28. junа u Istаnbulu.

  Na taj sastanak je pozvаn predsednik Opštine Pаrаćin Sаšа Pаunović da bi održao prezentаciju o „orgаnizovаnim i sinhronizovаnim nаpаdimа koje uz zloupotrebu držаvnih institucijа i medijа vrši Srpskа nаprednа strаnkа“.

  Opština Paraćin uputila je zahtev Savetu Evrope, 16. maja, a Paunović je tada kazao da je to uradjeno „nakon višemesečnog pritiska na organe lokalne samouprave u Paraćinu“.

  Opštinsko veće Paraćina je tada istaklo da se stanje pogoršalo 27. aprila pokušajem nasilnog upada aktivista SNS u prostorije Opštine radi sprečavanja sednice Skupštine u kojoj je odbornička grupa SNS u opoziciji.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com