• Gradovi

  Oland se neche ponovo kandidovati za predsednika

  Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da se neće ponovo kandidovati na taj položaj zato što, kako je objasnio, želi da pruži svojim socijalistima šansu da pobede „protiv konzervativizma i ekstremizma“.

  PARIZ – Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da se neće ponovo kandidovati na taj položaj zato što, kako je objasnio, želi da pruži svojim socijalistima šansu da pobede „protiv konzervativizma i ekstremizma“.

  „Odlučio sam da ne budem kandidat. U narednim mesecima, moja jedina dužnost biće da nastavim da vodim zemlju“, rekao je Oland.

  On je naveo da je racionalno sagledao svoje šanse da dobije širu podršku u stranci koja ostaje podeljena oko dometa njegove politike, navodi AP.

  „Danas sam svestan rizika koji bi takav potez imao ako ne dobije širu podršku“, rekao je Oland u televizijskom obraćanju, prenosi AP.

  Ovaj povod Oland je iskoristio i da sumira svoja dostignuća od preuzimanja dužnosti 2012. godine.

  Kako navodi Rojters, taj iznenadni potez Olanda ostavlja mogućnost da se neko drugi iz Socijalističke partije kandiduje za šefa države, a prema navodima agencija, to bi mogao da bude aktuelni premijer Manuel Vals.

  Ovo je prvi put posle više decenija da se aktuelni francuski predsednik ne kandiduje za reizbor. Prema anketama javnog mnjenja, Oland je najnepopularniji predsednik ikada.

  Sva istraživanja predviđaju da ni Oland, a ni neki drugi socijalistički kandidat neće proći prvi krug izbora, već da će se odlučujuća bitka u drugom krugu voditi između republikanskog kandidata Fransoa Fijona i liderke krajnje desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen, navodi Rojters.

  Predsednički izbori u Francuskoj održaće se 2017. godine.

  Preview

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da se neće ponovo kandidovati na taj položaj zato što, kako je objasnio, želi da pruži svojim socijalistima šansu da pobede „protiv konzervativizma i ekstremizma“. „Odlučio sam da ne budem kandidat. U narednim mesecima, moja jedina dužnost biće da nastavim da vodim zemlju“, rekao je Oland. AP foto

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com