• Novosti online

  Opozicioni protest u Novom Sadu uz sukobe sa obezbedjenjem

  Oko 150 ljudi okupilo se večeras na protestu opozicionog Saveza za Srbiju u Novom Sadu, a dogodila su se dva manja incidenta sa pripadnicima obezbedjenja u kojima niko nije povredjen.

  Pre početka okupljanja oko 18 sati, manji sukob izbio je kada su demonstranti zatražili od obezbedjenja koje je angažovala organizacija OPENS (Omladinska prestonica Evrope) da ukloni ograde sa mesta na kojem se već mesecima okupljaju.

  Demonstranti su tražili da se ograde prekrivene crnim platnom uklone, što je obezbedjenje prvo odbilo da učini, ali ih je posle kraćeg koškanja ipak pomerilo.

  Na poziv potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića gradjani su s Pozorišnog trga otišli u protestnu šetnju do zgrade Glavne pošte u centru grada, kako bi se solidarisali sa radnicima Pošte.

  Demonstranti su potom zgradu pošte počeli da izlepljuju lepljivom trakom sa natpisom „Solidarnost pošta“, kada je jedan od radnika obezbedjenja „Pošte Srbije“ sa nožem u rukama počeo da seče trake, a potom se povukao nazad u zgradu.

  Tokom govora na protestu, gradjani su na dve posebne table navodili krivična dela i osobe koje su za njih odgovorne, s namerom da to posle predaju gradonačelniku Milošu Vučeviću koji je pre nekoliko dana podneo krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića.

  Kako je objašnjeno, namera demonstranata je bila da Vučeviću „pomognu u borbi protiv kriminala“.

  Istoričarka umetnosti Donka Stančić na Potorišnom trgu pre protestne šetnje ukazala je na „urbanistički haos“ u Novom Sadu i za to optužila lokalnu vlast Srpske napredne stranke, a o razlozima štrajka u Pošti Srbije govorila je radnica tog preduzeća Nataša Dejanović Dančetović.

  Nekadašnji ministar gradjevinarstva Dragoslav Šumarac, iz Demokratske stranke, zatražio je da radnik fabrike „Krušik“ iz Valjeva Aleksandar Obradović bude oslobodjen iz kućnog pritvora i naveo da je „pobeda svih“ to što je Senat Beogradskog univerziteta potvrdio da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com